MOTORLIV-Petter

Aktuellt och Nyheter.

Petter vann SM-guld i Östersund som kördes lördag den 9 april. Petter är nu världens näst bästa snowcrossförare efter sitt VM-silver och sveriges absolut bästa snowcrossförare med två SM-guld.

Lördag den 9 april kördes SM-finalen i snowcross på skidstadion i Östersund. Det var säsongens sista tävling och Petter och Lynxen funkade bra ihop. Vi var ett gäng Moskoselare, Älvsbybor och en del övriga från nordligaste delen av landet som var där och såg på tävlingarna. Petter var totalt oslagbar under alla heat och i finalheatet så varvades till och med SM-fyran.

Tidigare i år, den 5 februari, blev Petter svensk mästare i stadioncross i Sundsvall och därefter VM-tvåa i Tuuri, Finland den 26 mars. Sammantaget så har Petter aldrig blivit sämre än 2:a i någon tävling, förutom den i Kalix den 1 april vilken otursamt slutade med en startcrasch i semifinalen vilket gjorde att han inte fick köra filalen och blev därför oplacerad.

Arrangör för SM-finalen i snowcross i Östersund var ÖSSK och huvudsponsor var Reaxcer.

SM-finaltävlingarna avslutades högtidligt med prisutdelning vid kvällens bankett på Spiltans krog, Östersundstravet och efterfesten var på Marité.

Bilder från SM finns nu på Petters Facebook-sida: Klicka här

Lär mer om SM-finalen på MOTORLIV

_______________________________________________________________

Tre tävlingsdagar och 2 segrar för Petter. Bra resultat men 1 april blev som ett dåligt aprilskämt.

Fredag 1 april på Bruksvallen i Kalix började bra men slutade som ett dåligt aprilskämt för Petter. Efter att ha vunnit tre av fyra kvalheat och tagit ledning med god marginal i heat nr4 så uppstod ett maskinkrångel som gjorde att Petter tappade fart på sista varvet. Med hjälp av den dryga ledningen lyckades han dock komma in som 2:a och var klar för semifinal. Maskinfelet fixades i pausen och semifinalen började med att Petter tog starten men touchades av någon annan skoter bakifrån och körde därför omkull och tappade dämed finalplatsen. Vann gjorde världsmästare Emil Öhman.

Lördag den 2 april var det SM-deltävling nr4 på motorstadion i Älvsbyn. Den dagen var Petter etta i samtliga kvalheat och vann sedan finalen. Hela tävlingen var en fantastisk uppvisning av körskiklighet där Petter snabbt tog ledningen och sedan ökade försprånget för varje varv. I finalheatet ledde han med 15 sek redan efter första varvet där han tog starten, blev efter men snabbt återtog ledningen igen och på andra varvet hade han utökat ledningen till 17 sek och på tredje varvet var Petter hela 20 sek före tvåan.

Därefter började varvningarna som kommenterades ungefär på följande sätt av de tre kommentatorerna, vilket också sändes på radio i P4: -Tror du inte att Petter tar det lite lugnare nu när han leder så stort? -Nej den grabben slappnar aldrig av, men nu kan han inte jaga så hårt och måste vara försiktig vid omkörningarna! Lite senare hörs en av kommentatorerna, Ingemar Anderson, säga: - Nu har han varvat så många att jag undrar när han ska börja varva sej själv? Det säger en del om hur bra den dan var.

Söndag den 3 april var Petter i Rovaniemi, Finland för att köra Snowstar som han tidigare vunnit två år i rad och nu skulle försöka göra en trippel. Petter snodde starten i både kval heat och final och vann dom också. Därmed så var trippeln fullbordad och veckoslutet avslutades hedervärt trots missödet i Kalix.

Bilder från Älvsbyn kommer snart upp under fliken bilder.

_________________________________________________________________________________

Petter suverän i två heat på VM i Tuuri, Finland när han tog hem silverbucklan till Moskosel.

Petter är nu hemma efter sin VM-final som gick lördag den 26 mars. Det var ett namnkunnigt startfält med deltagare från hela världseliten på plats med Tucker Hibbert USA, förra årets världsmästare, i topp. Svenkförarna, proffsen i USA Johan Lidman och Emil Öhman, var också där med ytterligare några proffsförare från USA. Förutom dessa så fanns det förare från Canada, Schweiz, Italien, Island, Norge, Finland, Ryssland som också ville ta en VM-medalj. Totalt var 45 tävlande anmälda till start.

Finalen kördes lördag 26 mars efter att man dagen innan hade tränat och kännt in banan. På morgonen kördes ett allmänt träningsheat och sedan var det invigningscermoni och dags för race. Petter var otroligt snabb i starten och snodde den med en betryggande ledning. I heat tre var han också före alla andra med god marginal men hade inte samma flyt i heat nr.2 där han halkade efter och blev sjua. Petters sammanlagda resultat i de tre heaten gav honom silvermedaljen och hans första VM-pokal. Med tanke på att Petter körde mot så många erfarna proffs så är silvermedaljen och bucklan ganska tunga och gedigna.

Läs även på: MOTORLIV

__________________________________________________________________________________

 

Stort G R A T T I S till fan nr 1000 som blev Albin "Abbe" Östlund!

I veckan blev det mer än 1000 fans på fb-sidan och den 1000:de blev Albin Östlund. Albin kommer att få det utlovade priset för att han hade turen att bli den 1000:de på facebook.

Nu när Abbe nu har hört av sej så har vi meddelat honom om att hans pris som den 1000:de kommer att delas ut i Östersund efter SM-finalen den 9 april. Abbe råkar nämligen bo i närheten så valet var lätt.

Mvh WebMaster MagnuM.

__________________________________________________________________________________

Petter blev 2:a i SM-deltävling 3 lörd den 19 februari 2011. Tävlingen gick på Völlarbanan, Bruksvallarna i Funäsdalen.

Det var en fin tävling med en utslagsgivande bana tyckte Petter som tog hem båda kvalheaten, men i finalen så kände han av banan i kroppen och säger själv att orken tog slut och därmed blev han "bara" 2:a :-p men är nöjd ändå.

Läs mer om tävlingen på: MOTORLIV

VM nästa!

Petter laddar nu för VM i Finland den 25-26 mars. Då är hela världseliten på plats med Tucker Hibbert USA, förra årets världsmästare, i topp.

__________________________________________________________________________________

Petter vann i Lycksele "Pon Cat Friday Night Race" fredag den 11 februari 2011.

Det blev en fin tävling för Petter i Lyckseles night race som startade först kl 17:00. Petter vann sin klass Pro Open och fick ett tillskott i tävlingskassan på 10.000 Kr.

Läs mer om tävlingen på: MOTORLIV

___________________________________________________________________________________

Petter vann SM-deltävling nr 2 i Kiruna efter en tuff start lördag den 5 mars 2011.

Efteratt ha vurpat i första heatet så lyckades Petter köra upp till en tredjeplats vid målgång. Sedan vann han de två återstående heaten och slutade som totalsegrare. LYNXarna har gått kanonbra hittills och petter har kört bra, så vi håller tummarna för att det fortsätter på samma vis!

___________________________________________________________________________________

Petter vann SM-deltävling nr 1 i Lima, lördag den 12 februari 2011.

___________________________________________________________________________________

Petter vann en tuff SM-final i Stadioncross i Sundsvall lördag den 5 februari 2011.

Efter en slitsam tävlingshelg så lyckades Petter, på den konditionskrävande SM-banan i Sundsvall, ta hem Guldet till Moskosel. Spänningen var hög ända in i slutet av finalheatet. Då visade det sej att Petters hårda träning, envishet och körskicklighet knäckte motståndet från medtävlarna!

Petter och Lynxen tackar alla sponsorer och supportrar som hållit tummar, svettats och bitit på naglarna både hemma, runt banan och över allt annars, där ni andra varit när ni inte vågade se på. ;-) Tack allihop!!!

OBS! SM i StadionCross hade mer publik än Skid-SM, med namnkunniga tävlande, som samtidigt gick i Sundsvall!

Läs Västerbottens-Kuriren: Klicka här

Läs Paltbladet: Klicka här

Se SVT-Play, SM-filmer: Klicka här

Hör Petter i Radiosporten, interview efter SM-segern sönd 6 feb kl. 17:45: Klicka här

_________________________________________________________________________

Petter suverän på Gräfsåsen i Östersund! Vann Arctic Cat Cup i år igen!

Petter är på väg hem från Östersund med tyngsta bucklan från Arctic Cat Cup. Han försvarade framgången från förra året och blev totalsegrare även i år. Resultat: Klicka här

Läs och se film på Zport.se Klicka här. Östersundsposten, ÖP skriver. Klicka här

_________________________________________________________________

Säsongen 2011 har startat och den har började bra med ett förarkontrakt med LYNX.

LYNX 600 RS: I början av dec 2010 fick Petter hem sina två LYNX 600 RS fabriksmaskiner, som nu är testade, inställda och justerade efter hans behov och krav.

Petter var på Hotel Laponia lör 20/11 , där han visade upp en av förra säsongens skotrar under "Icebound 2010 Release"

Första träningspasset: Lördag den 6 november var snödjupet så pass att det blev träning i Moskosel, även söndagen blev det körning.

Petter kör numer, som fabriksförare, sina LYNX-maskiner i kläder från LYNX.

SnowMobile hade ett reportage om Petter i sista numret för 2010.

 

Petters anteckningar och meddelanden.

Gästboken blev ett fiasko! Den blev fullklottrad med "skit" så nu är den tyvärr nedlagd. WebMastern ska kolla om den kan återupprättas med spamskydd. Under tiden blir ni som vill vara Gästboksskribenter hänvisade till min FB-sida, klicka på forum.

Min fanclubb: Min FaceBook-sida för fans (forum) har nu idag (31 mars) 1040 fans. Den 1000:de blev Albin Östlund, som kommer att få ett pris överlämnat under SM-finalen i Östersund den 9 april. Värva fler fans, så vi kommer upp till tvåtusen under säsongen 2011. Stort tack för ert stöd! En present utlovas även till den som blir den 2000:de :-)